· 

Estem prop d'una llei d'eutanàsia? "esta vez sí que lo creo, no hay vuelta atrás"


Fotografia: Francis Bodí
Fotografia: Francis Bodí

Avui al Parlament tenia lloc la taula rodona "La legalització de l'eutanàsia: una necessitat inajornable" organitzada per Dret a Morir Dignament Catalunya, moderada per Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT i amb la presència encomiable de Ángel Hernández, qui a l'abril ajudava a la seva dona, María José Carrasco, a morir. Amb aquest acte posava de manifest sobre la taula una realitat ineludible.

 

Diversos representants dels grups parlamentaris agraïen reiteradament la labor de DMD-CAT de més de 30 anys en la lluita per la legalització de l'eutanàsia i a l'Ángel pel cop de taula que ha fet visible  l'evidència de la urgència per regular aquesta llei. 

Fotografía: Francis Bodí
Fotografía: Francis Bodí

A la roda de premsa l'Ángel expressava el seu agraïment per la iniciativa del Parlament de Catalunya per tornar a portar al Congrés la despenalització de l'eutanàsia.


Isabel Alonso insistia amb la gravetat de la mort en clandestinitat i del patiment que moltes persones i pacients sofreixen sense visibilitat i repassa les xifres de consultes a DMD-CAT. El nombre de consultes anuals són unes 700 aproximadament. D'aquestes, un 10% estan en una situació de patiment i demanen informació de com apropar-se a la mort d'una manera segura.

 

Estem prop d'una llei d'eutanàsia?

"esta vez sí que lo creo, no hay vuelta atrás"

Fotografia: Francis Bodí
Fotografia: Francis Bodí

Ángel Hernández es mostra convençut de què aquest cop la despenalització de l'eutanàsia serà una realitat.

Isabel Alonso explica que l'associació DMD demana a tots els partits polítics abans de les eleccions, el contingut dels seus programes electorals respecte a l'eutanàsia i la mort digna. Aquest any tots els partits menys el PP i VOX han posat als seus programes clarament, una llei d'eutanàsia.

 

Una jornada plena d'optimisme que dibuixa un camí cada cop més clar cap a una llei d'eutanàsia.

 

Fotografia: Francis Bodí
Fotografia: Francis Bodí

Una notícia de DMD Catalunya

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    Santi Marimón (jueves, 18 marzo 2021 20:51)

    Gràcies, gràcies, moltes gràcies per tot el que heu fet i seguireu fent per aconseguir una Llei per l'eutanàsia. Sense la tasca que heu fet a DMD a Catalunya i a la resta de l'estat no estaríem tan propers a tenir la possibilitat d'una mort digna i de poder decidir que, si la manca de salut ens impedeix ser efectivament "persones dignes", volguem morir lliure i dignament.
    Avui m'he sentit molt, molt satisfet de ser membre de DMD. Gràcies, gràcies, avui ja sé que si algún dia ja no em sento persona humana, podré escollir morir voluntària i dignament. GRÀCIES MOLTES GRÀCIES a tots/tes que treballeu a DMD, ens ho heu fet possible!!!!!